Русия поиска свикване на заседание на Съвета за сигурност на ООН в

...
Русия поиска свикване на заседание на Съвета за сигурност на ООН в
Коментари Харесай

Русия иска СС на ООН да се занимае с украинските лаборатории

Русия поиска привикване на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в петък, на което да бъдат обсъдени военните и биологичните действия на Съединени американски щати в Украйна.

Това е оповестил в Twitter първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски, оповестява Новости.

По-рано съветското министерство на отбраната представи презентация, в която се твърди, че Съединени американски щати са похарчили над 200 млн. $ за биологични лаборатории в Украйна, които от своя страна са включени в американската военна стратегия за биологично оръжие. Русия не изключва опцията да започва механизъм за съвещания по Конвенцията за биологичните и токсичните оръжия (КБТО) заради данни за военни биологични действия на Съединени американски щати в Украйна, съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

" Новости " също показва, че е подкрепена от представителя на китайското външно министерство Джао Лизцян, който е призовал Вашингтон да обясни дейностите си по биологична милитаризация в страната и чужбина.

Във втората седмица на войната в Украйна, Русия стартира да популяризира голям брой обвинявания по отношение на Украйна за създаване на биологични и химически оръжия. Преди това имаше изявления с изказвания за подготовка за нуклеарни оръжия. 

Вчера украинският президент Володимир Зеленский предизвести, че тактиката на Русия е да се приготвя точно за такова деяние, за което упреква своя съперник. 

Също през вчерашния ден и английският министър председател Борис Джонсън изрази безпокойство, че Русия ще употребява химическо оръжие в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР